Anchoring Innovation

Blog

Wat doe je wanneer je je einde voelt naderen, maar de dood je grote angst aanjaagt? Voor veel mensen in de klassieke oudheid is het antwoord duidelijk: je familie erbij roepen, zeker, maar óók een filosoof. Een filosoof kan je van je angst afhelpen, zodat je niet ongelukkig afscheid hoeft te nemen.
Read More
How to complete a 1000 piece jigsaw puzzle with only 10 pieces in the box? It's everyday reality for classicists, given the fragmentary nature of the world we study. Bits and pieces thankfully stood the test of times, but others are inevitably missing. How to deal with these incomplete puzzles? Read how Matthew Payne - following in the footsteps of Joseph Scaliger - studies the most fragmented of fragments: individual quotes and citations from long lost works of literature.
Read More
Of apostel Petrus ooit in Rome is geweest, zullen we nooit achterhalen. Zijn invloed op Rome sinds de tweede eeuw valt beter te onderzoeken en dat is precies wat historici van de Radboud Universiteit hebben gedaan. Toeristen en pelgrims stromen nog steeds naar plekken die in de eerste eeuwen na Christus belangrijk zijn geworden.
Read More
Ze waren alweer voorbij voordat de meesten van ons het merkten: de Olympische Spelen. Volgens de mediaberichten waren ze beter dan ooit. Vele deelnemers en talloze bezoekers op de laatste vrijdag voor het Pinksterweekend maakten de Spelen tot een groot succes. De Olympische Spelen? Ongemerkt? Op een vrijdag?
Read More
India is één van de weinige plekken op aarde waar nog een traditionele industrie bestaat in handgemaakte stoffen. De sector is in een zware competitiestrijd verwikkeld met de moderne machinale textielindustrie en dreigt die te verliezen. Een internationaal congres in het weversstadje Chirala riep daarom academici, bedrijven, beleidsmakers, activisten en wevers uit alle hoeken van India bij elkaar om te praten over de toekomst.
Read More
Wat doet een Romeins archeoloog uit Nederland op een congres over de toekomst van handwevers in India? Wat heeft dat verre verleden te zoeken in debatten over duurzame economische ontwikkeling in de wereld van nu? Het idee is dat succesvolle innovatie altijd op een bepaalde manier verankerd moet zijn in dat wat er al is, ofwel Anchoring Innovation.
Read More